Weboldalunk a többi webshophoz hasonlóan cookie-kat használ a jó működés és a felhasználók kényelme érdekében. Részletek az Adatkezelési tájékoztatóban.
Termékek Menü

Gyors és biztonságos fúrás CNC gépen: SIRIUS fúró

Gyors és biztonságos fúrás minden fémbe. Nagy termelékenységű keményfém fúró merev gépre nehezen forgácsolható anyagokhoz is.

  

A Sirius fúró fejlesztése
A Tivoly Csoport K+F intézetében évekig dolgoztak a fejlesztésen az Airbus igénye alapján. Célul tűzték ki, hogy a nehezen forgácsolható titánötvözetekhez is alkalmas legyen.

Anyaga:
VHM-TSF44 (1720 HV, 0,4 μ)
A SIRIUS alapanyaga egy kimondottan erre a célra kifejlesztett meghatározott kémiai összetételű „nano” (szub-szub mikron) szemcsemérető keményfém minőség, amely kitűnő szívósságot és egyben nagy keménységet eredményez.

Bevonat: 
HELICA

Jellemzői: 
Átmérő tűrés: m7, szár tűrése: h6, csúcs: 145°

Élgeometria:
Egyedi, szabadalmaztatott élgeometria, forgácstörő és horonykialakítás biztosítja a forgács tökéletes törését és kihordását különféle anyagminőségeknél nagy előtolás mellett.

Alkalmazása:
A SIRIUS fúró optimális acélhoz 200-1400 Mpa szakítószilárdságig, de 50 HRC keménységig is használható. Kimondottan ajánlott korrózióálló acélhoz, alumíniumötvözetekhez, öntöttvashoz, és Ti, Ni, Co ötvözetekhez.

- Miért  biztonságos? 

- Egyedi, szabadalmaztatott élgeometria, forgácstörő és horonykialakítás biztosítja a forgács tökéletes törését és kihordását különféle anyagminıségeknél nagy előtolás mellett. 


Részletes ismertető          Ajánlott forgácsolási adatok

 
Az Óbudai Egyetemen készült egy kutatási jelentés a Sirius fúrók forgácsolóképességéről, amely itt letölthető.
 
Tartalomhoz tartozó címkék: Videó Szerszám Vitrin