Weboldalunk a többi webshophoz hasonlóan cookie-kat használ a jó működés és a felhasználók kényelme érdekében. Részletek az Adatkezelési tájékoztatóban.
Termékek Menü

Gyémántreszelő

 

A gyémántreszelő felületén szintetikus gyémánt szemcsék vannak egy rétegben. A szemcsék rögzítését galvanizálással végzik.

Mivel a gyémánt a legkeményebb anyag, minden más anyag forgácsolására alkalmas: edzett acélhoz, keményfémhez, kerámiához, porcelánhoz, üveghez, gumihoz és műanyaghoz.

Csekély nyomás elegendő a jó anyagleválasztáshoz, a nagy nyomás túlzott kopáshoz vezethet. Az eltömődött gyémántreszelő radírgumival, vagy petróleummal és fémkefével tisztítható.

Precíziós és tűreszelő formájában gyártják három változatban:

  • durva (D181 szemcseméret),
  • közepes (D126 szemcseméret) és
  • finom (D91 szemcseméret).

A gyémánt- és CBN-szerszámoknál a szemcseméret megadása általában a FEPA (FEPA = Fédération Européenne des Fabricants de Produits Abrasifs, azaz Európai Csiszolóanyag gyártók Szövetsége) szabványa szerint történik. A szemcseméret megadása a sziták névleges nyílásméretéből következik és kb. a szemcse átmérőjének felel meg, mikronban mérve. Azaz egy nagy szám durva, míg egy kis szám finom szemcsézetet jelöl.

 


 

Tartalomhoz tartozó címkék: ABC