Weboldalunk a többi webshophoz hasonlóan cookie-kat használ a jó működés és a felhasználók kényelme érdekében. Részletek az Adatkezelési tájékoztatóban.
Termékek Menü

Alumíniumhoz

és más lágy anyagokhoz ajánlott szerszámok

Az alumíniumötvözetek szilárdsága viszonylag kicsi, hőtani jellemezői kedvezőek, így jól forgácsolhatóak. Kivétel a színalumínium, amelyet nagy képlékenysége miatt nehéz megmunkálni. Az öntött ötvözetek, amelyeknek a szívóssága kisebb, általában jobban forgácsolhatóak. Az alakítható ötvözetek közül a közepes keménységűek forgácsolhatók a legjobban, a lágyakat a nagy képlékenység, a keményeket pedig a koptatóhatás miatt nehezebb megmunkálni.

A korszerű, jól élezett, finom felületminőségű szerszámokkal az alumíniumok többsége megmunkálható megfelelő forgácsolási adatok és hűtő-kenő folyadék alkalmazásával. Az optimális megoldást azonban a speciálisan alumíniumhoz való szerszámok adják. Ezek kevésbé érzékenyek a forgácsolási körülményekre, maximális termelékenységre képesek, nem kell tartani az anyag feltapadásától és a forgács elvezetési problémától.  Tovább az alumínium forgácsolásáról ...►

Az alábbi választékban az alumíniumhoz ajánlott legjáratosabb szerszámokat találja. A teljes választék a termékcsoportokból érhető el.

Rendezés:
Táblázat / oszlop nézet: