Weboldalunk a többi webshophoz hasonlóan cookie-kat használ a jó működés és a felhasználók kényelme érdekében. Részletek az Adatkezelési tájékoztatóban.
Termékek Menü

Gyémánt furatsimító - RDB

A szerszám jellemzői:

Felületminőség javító szerszám, elsősorban esztergagépre.
A gyémánt felületsimító (vasaló) szerszám kitűnő felületminőséget készít furatokban. Az esztergáláshoz hasonló műveletben a szerszám végighalad a felületen és a rúgó által a felülethez szorított gyémánt betét forgács nélküli alakítással elsimítja a felületi egyenetlenségeket. Megszakított felületeken (hosszanti hornyok, keresztfuratok) is használható.  ►Ismertető

Katalógus      Használati útmutató 

A gyémánt felületsimítás technológiája

 

Gyártó: COGSDILL
Cikkszám: C-RDB
Elérhetőség: Lásd méretenként
Méret: Elérhetőség: Ár: Cikkszám: Kosárba
RDB1 - 12 mm szár D>16 mm furathoz
2-4 hét (általában)
360.320 Ft + ÁFA ( 457.606 Ft )
C-RDB1
RDB3 - 20 mm szár D>25 mm furathoz
2-4 hét (általában)
492.000 Ft + ÁFA ( 624.840 Ft )
C-RDB3
RDB5 - 32 mm szár D>35 mm furathoz
2-4 hét (általában)
583.200 Ft + ÁFA ( 740.664 Ft )
C-RDB5
Tartalék betét
2-4 hét (általában)
139.280 Ft + ÁFA ( 176.886 Ft )
C-RDB1-04

 

A szerszámról

A gyémánt felületsimító (vasaló) szerszám kitűnő felületminőséget készít furatokban. Az esztergáláshoz hasonló műveletben a szerszám végighalad a felületen és a rúgó által a felülethez szorított gyémánt betét forgács nélküli alakítással elsimítja a felületi egyenetlenségeket. Megszakított felületeken (hosszanti hornyok, keresztfuratok) is használható. 

Az RDB szerszám beállítása az optimális nyomóerőre nagyon egyszerű, a polírozott gyémánt betét könnyen cserélhető.

A gyémánt felületsimítás technológiája


Méretek:


  
A felületsimító szerszám használata:

Első használat előtt feszítsük elő a gyémántbetétet támasztó rugót az állítócsavar 1-2 fordulatával. Ez megfelel egy 500 MPa szilárdságú acélnak, keményebb anyagokhoz növelni, lágyabbakhoz csökkenteni kell.

Fogjuk be a gyémánt szerszámot az esztergagép késtartójába, állítsuk középre, a gyémánt betét legyen merőleges a munkadarab felületére. A felület megérintése után vegyünk 0,05-0,08 mm fogást, melynek hatására a gyémánt betét benyomódik a szerszámtestbe és a rugóerő a munkadarabhoz szorítja. Ezután a hosszelőtolással végigsimítjuk a felületet. A kerületi sebesség maximum 250 m/min, az előtolás 0,07-0,1 mm/fordulat legyen.

A gyémántbetét rádiusza lehetővé teszi, hogy kívülről közelítsük meg a munkadarabot, vagy megszakított felületen is dolgozzunk. Ilyenkor a fogásvétel értékét semmiképp nem szabad túllépni, mert károsulhat a gyémánt, és a nagyobb fogásvétel egyébként sem ad jobb felületet.

Tudnunk kell, hogy a gyémánt felületsimító nem olyan termelékeny, mint a többgörgős szerszámok, mert az előtolás kicsi és előfordul, hogy a kívánt felületminőséget csak több menetben lehet elérni.

Gyémánt felületsimító szerszám
Katalógus 2017


Anti-vibrációs gyémánt furatsimító - AVDBT

hosszú furatok esztergálásához és gyémánt-simításához

A Cogsdill bevált gyémánt betétgeometriáját a legújabb automatikus hangolású, tömegcsillapító, rezgéscsillapító technológiával kombinálva - az AVDBT hihetetlenül alacsony Ra felületi megmunkálást kínál mind külső átmérőjű, mind belső furatokhoz, akár elképesztő 15xD mélységig!

A hagyományos egypontos fúrás és polírozás esetén a megmunkálás során a megnövekedett rezgés és a regeneratív szerszámcsattogás miatt a felületi minőség romlása jellemzően 4xD-nél nagyobb felületi megmunkálásoknál jelentkezhet. Ez még problémásabbá válik, ha még nagyobb túlnyúlásokkal dolgozunk.

A felületi felületi minőség stabilizálása általában alacsonyabb vágási sebességgel, csökkentett vágási mélységgel vagy megnövelt fordulatonkénti előtolással jár. Mindezek magasabb termelési költségeket eredményeznek, vagy a minőség rovására mennek.

A rezgéscsillapító technológiánk az automatikusan hangolható tömegcsillapítóval kezdődik. A Cogsdill szerszámai egyedülállóak a komplex polimerek miatt, amelyek egy keményfém testet vesznek körül a fúrórúdban. A rezgési frekvenciák jelentősen eltérnek a különböző hosszúságok esetén. A polimerek viszont a formájuk megváltoztatásával reagálnak, alkalmazkodva a vágási frekvenciához, ami ellensúlyozza a rezgést - automatikusan és következetesen -, hatékonyan automatikus hangolással a "sweet spot", kézi beállítás nélkül.

Gyors cserélhető interfésszel tervezték, amely fogazott csatlakozót tartalmaz a beállításhoz és a biztonságos rögzítéshez. Cserélhető fejünkkel másodpercek alatt válthat esztergálásról/fúrásról polírozásra, és az eredmények újra és újra megismételhetők.

További információ: info@perfortek.hu