Weboldalunk a többi webshophoz hasonlóan cookie-kat használ a jó működés és a felhasználók kényelme érdekében. Részletek az Adatkezelési tájékoztatóban.
Termékek Menü

Csúcsfészek

 

A csúcsfészek tengely jellegű munkadarab homloklapján, annak csúcsok közötti felfogására szolgáló speciális furat. Központfuratnak is nevezik.

Geometriája:

A furat leggyakrabban 60 fokos kúpszögű, és rendszerint egy zsákfuratot is tartalmaz. A zsákfurat az esetlegesen beleszorult forgácsnak helyet hagy, így pontosabb lehet a csúcs megvezetése. Kényesebb furatoknál élletörést is alkalmazhatnak. Amennyiben a csúcs megtámasztása nem központosan történik, a csúcsfészek fala ívelt kialakítású is lehet.

A alak

ISO 6411 (DIN 332) szerinti 60°-os csúcsfészek.

B alak 
 
ISO 6411 (DIN 332) szerinti csúcsfészek. A 120° kúpszögű védősüllyesztő fokozott pontossági követelmények esetén ajánlott, mert megakadályozza a perem sérülését vagy deformálódását. Automatikus adagolásnál a védőkúp könnyíti az alkatrészek megfogását.

R alak 
 
ISO 6411 (DIN 332) szerinti csúcsfészek. A rádiusz csökkenti a törésveszélyt, a vonal menti felfekvés révén jobban központosít és a védősüllyesztő előnyeit is nyújtja. 

D alak 
 
Menetes tengelyvégekhez ajánlott, egy műveletbe összevonja a csúcsfészek és menetmag fúrást.

DR alak 
 
Menetes tengelyvégekhez ajánlott, egy műveletbe összevonja a csúcsfészek és menetmag fúrást.

A csúcsfészket központfúróval állítjuk elő.

Tartalomhoz tartozó címkék: ABC